Przepis na : śniadanie
Pankejki na słodko-słono to smakowe zaskoczenie, które łączy w sobie puszyste ciasto, chrupiący becon i delikatną słodycz karmelizowanych jabłek. To danie pokazuje, że kuchnia lubi bawić się kontrastami – i często właśnie w takich połączeniach kryje się prawdziwa magia. Jeśli szukasz przepisu, który wyróżni Twoje śniadanie lub brunch, te pankejki na słodko słono sprawdzą się idealnie. Co to za pankejki na słodko-słono? Pewnie, gdyby ktoś 10 lat temu powiedział mi, że pankejki na słodko słono mogą smakować bos... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania