Przepis na : śniadanie
Tradycyjna zupa mleczna otrzymuje nową i dla niektórych osób zdrowszą wersję dzięki zastąpieniu krowiego mleka migdałowym mlekiem roślinnym. Ta odświeżająca i sycąca zupa zachwyca nie tylko swoim delikatnym smakiem, ale także bogactwem składników odżywczych. Odkryj nowy wymiar smaku – zupa mleczna z nutą migdałów Mleko migdałowe stanowi doskonałą bazę dla tej zupy, dodając jej subtelnego orzechowego smaku. Wzbogacone o nią nasiona babki płesznik, siemię lniane czy pestki słonecznika, dodają zupie dodatkowej wart... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania