Śmietana ryżowa - najprostsza z makaronu ryżowego

Śmietana ryżowa - najprostsza z makaronu ryżowego

Śmietana ryżowa - najprostsza z makaronu ryżowego

Dzisiaj na obiad miałam zupę pomidorową z makaronem ryżowym w kształcie muszelek. Ponieważ za dużo go ugotowałam, postanowiłam resztę przerobić na śmietanę. Lepszą i zdrowszą alternatywę dla śmietany z mleka krowiego czy kupnej śmietany roślinnej.  Składniki: - ok 1 szklanki ugotowanego makaronu ryżowego (u mnie muszelk i), - wyciśnięty sok z połowy cytryny, - dowolne mleko roślinne (tak by uzyskać odpowiednio płynną konsystencję), ja użyłam niesłodzonego sojowego, - 2 łyżki oleju rzepakowego, - sól do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.