Indycze kotleciki mielone z żurawiną w sosie grzybowym

Indycze kotleciki mielone z żurawiną w sosie grzybowym

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g mięsa mielone z indyka 2 garści suszonej żurawiny 2 ząbki czosnku pieprz, sól, chilii 1 jajko bułka tarta 2 garści suszonych grzybów bulion grzybowy- kostka śmietana 18% mąka 6 ziemniaczków masło - pół kostki koperek oliwa z oliwek Przygotowanie: Do mięsa dodajemy żurawinę, wyciśnięty czosnek, pieprz, sól, chili, 1 jajko i bułkę tarta. Wszystko razem mieszamy. I tworzymy kuleczki które lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Na rozgrzaną patelnie dodamy oliwę i smażymy kotleciki, aż&nbs...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, grzyby, bułki, mielone, koperek, mięso, żurawina, mięso mielone, sosy, indyk, dania mięsne, obiad, sos do jajek, sos do mielonego , sos mięsny

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.