Składniki: 1 bakłażan oliwa z oliwek sól i pieprz 2 ząbki czosnku pół pomidora 1 czerwona cebula tymianek Przygotowanie: Pokrojonego na plastry bakłażana posoliłam i skropiłam oliwą z oliwek, grilluję lub piekę w piekarniku, razem z cebulą, czosnkiem (nie obieram czosnku), pomidorem i gałązką tymianku. Gdy warzywa są już miękkie, wrzucam je do blendera, dodaję odrobine oliwy z oliwek, soli i pieprzu i blenduję. Lubię, gdy w mojej pascie są kawałki warzyw, ale można zrobić z tego gładką pastę. ... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...