Teraz już wiecie do czego wykorzystałam białe nieregularne kształty przedstawione we wpisie dotyczącym lukru królewskiego . Użyłam ich aby przygotować topniejące bałwanki. Jak możecie zobaczyć poniżej, najpierw utworzyłam nieregularny kontur przy użyciu gęstego lukru, a następnie wypełniłam powierzchnię rzadszym lukrem (opis gęstości lukru tutaj ) i rozprowadziłam go szpatułką. Aby przygotować topniejące bałwanki będziecie potrzebować: gęstego białego lukru rzadkiego białego lukru (konsystencja mniej więcej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...