Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); W dniu dzisiejszym postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ciasto z galaretką, w której nie ma ani grama żelatyny. Substancja żelująca, której użyłam to agar-agar, który jest pozyskiwany z glonów (krasnorostów), więc jest całkowicie wegański. Ulega rozpuszczeniu w temperaturze około 85-95 °C, tężeje natomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ciastkowylab

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.