Składniki: Ciasto: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 3 jabłka 100 g rodzynek sułtańskich 50 g suszonej moreli 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku cytrynowym (38g) 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 łyżka startej kandyzowanej skórki cytrynowej Kruszonka migdałowa: 0,5 szklanki mąki pszennej 50 g margaryny 1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki płatków migdałowych Przygotowanie: Jabłka - obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnią kostkę. Bakalie - Morele pokroić w drob...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.