Domowe racuchy na kefirze

Domowe racuchy na kefirze

 Racuchy to jedne z moich ulubionych dań. Doskonałe zarówno na lekki obiad, jak i na deser. U mnie w domu racuchy przygotowuje się na zsiadłym mleku. Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają. U mnie w domu znikneły w mgnieniu oka. Polecam ! Składniki: 250 g mąki pszennej 125 ml kefiru 100 g cukru pudru 50 ml oleju 50 g cukru 15 g proszku do pieczenia 2...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, racuchy, placki, naleśniki, obiad, deser, desery, naleśnik, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.