Ekspresowe Fettuccine Alfredo ze szparagami i nutą cytryny

Ekspresowe Fettuccine Alfredo ze szparagami i nutą cytryny

Ekspresowe Fettuccine Alfredo ze szparagami i nutą cytryny

Fettuccine Alfredo , czyli makaron wstążki z sosem maślano-serowym, to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw w Stanach Zjednoczonych. Nazwa pochodzi od rzymskiego restauratora Alfredo Di Lelio, który w XX w. dopracował przepis na tradycyjne fettuccine al burro (fettuccine z masłem i parmezanem) i nadał mu swoje imię.  Współcześnie potrawa występuję w wielu wariantach. Amerykanie oczywiście dodali od siebie śmietanę, sporo różnych serów i kurczaka. Moja wersja jest trochę lżejsza, wzbogacona ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.