Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku

Przepis na : obiad

Aromatyczna pierś z kurczaka z mozzarellą, czosnkiem, cytryną i bazylią, podawana z puree z groszku i ziemniaków. 2 filety z piersi kurczaka sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny i/lub limonki 1 kula mozzarelli sól 3 ząbki czosnku kilka liści bazylii łyżka masła Puree z groszku: 4 średnie ziemniaki 240 g (puszka) groszku sól Piersi z kurczaka oczyścić. Każdą z piersi przekroić na dwie mniejsze części a następnie naciąć wzdłuż włókien tworząc kieszonkę. Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kurczak, ziemniaki, puree, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, kurczak z czosnkiem, dania obiadowe, filet z kurczaka, ziemniaki zapiekane, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.