Frittata con zucchine (z cukinią)

Frittata con zucchine (z cukinią)

Frittata con zucchine (z cukinią)

Składniki:1 duża cukinia4 jajaząbek czosnku 2-3 łyżki oliwysól, pieprzlistki bazyliiWersja do zapiekania w piekarniku w naczyniu na tartę: Umytą cukinię ścieramy  na tarce i odstawiamy na sito żeby puściła zbędny sok. Do miski wbijamy jajka i je roztrzepujemy doprawiamy solą i pieprzem oraz bazylią. Dodajemy cukinię i czosnek i następnie mieszamy łyżką. Ciasto z cukinią wlewamy do wcześniej natłuszczonej formy na tartę Zapiekamy w 200 stopniach C aż do ścięcia jajek.  Wersja do smażenia na patelni:Cuki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.