Pigwa w Syropie do Herbaty i Nie Tylko!

Pigwa w Syropie do Herbaty i Nie Tylko!

Pigwa w Syropie do Herbaty i Nie Tylko!

Pachnąć pigwą, chciałabym! Uwielbiam jej zapach. Nienawidzę obierać, bo łatwo się pokaleczyć, przez to, ze jest twarda, ale kocham ten zapach. Lubimy w herbacie, lubimy ją w wodzie, lubimy zapiekać z nią camembert. W taki sposób ją zamykam na zimę, tak lubię i tak jest najszybciej. Odmian pigwy jest wiele, ja nie zamierzam się w ten temat zagłębiać. Na działce rośnie taka pigwa, czy pigwowiec, a czy to ważne, oba gatunki przetwarza się w identyczny sposób ;) Składniki: owoce pigwy cukier Wykonanie: Lista s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.