Wilgotna babka kakaowa na żółtkach

Wilgotna babka kakaowa na żółtkach

Wilgotna babka kakaowa na żółtkach

Wilgotna babka kakaowa na żółtkach Kiedy zostaną ci żółtka po wypieku np. bezy albo ciasta białkowego, możesz je wykorzystać do upieczenia pysznej i bardzo prostej babki w polewie czekoladowej. Robi się ją łatwo i wprost ekspresowo, bo nawet bez potrzeby użycia miksera. Polecam!     Składniki: * Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 5 żółtek 350g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli 200g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 1 szklanka mleka 9... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.