Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym Delikatne i soczyste, różowe płaty łososia otulone kremowym, aromatycznym sosem. Całość tworzy danie zarówno sycące, jak i wykwintne. Możemy je podać z ryżem, makaronem, ziemniakami lub świeżym pieczywem. Taki obiad z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.   Składniki: ok 500g łososia ok 100g szpinaku (może być mrożony) 2-3 ząbki czosnku 200ml śmietanki 30/36% sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa pół szklanki mąki pszennej olej do smażenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.