Klasyczne ogórki kiszone

Klasyczne ogórki kiszone

Klasyczne ogórki kiszone

Klasyczne ogórki kiszone Chrupiące i jędrne ogórki z tradycyjnej receptury, które zawekowane mogą stać cały rok. Jedne z najpopularniejszych przetworów na zimę. Polecam!     MOJA RADA: * miałam dość małe ogórki, więc zawekowałam je w słoikach 0,7 litra, do większych okazów polecam użyć większych, litrowych słoików. *Nie podaje dokładnych proporcji na przygotowanie zalewy, gdyż jej ilość zależy od użytych słoików i wielkości ogórków. Najlepiej robić po litrze zalewy, rozrobić wrzątek z solą, zalać słoik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.