
Jajka po szkocku Prawdziwy przysmak! Pomysł na szybki i pyszny obiad lub efektowną przekąską na przyjęcie. Ugotowane na twardo jajka (u mnie przepiórcze, ale mogą być kurze), otulone warstwą aromatycznego mięsa mielonego pachnącego musztardą i usmażone w chrupiącej oraz rumianej panierce. Palce lizać! Składniki: 7-10 jajek przepiórczych (lub 3-4 jajka kurze) 400g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko kurze 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy pół pęczka szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka i o... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...