Dorsz w sosie porowym Delikatna i przepyszna ryba w ekstra kremowym i wyrazistym sosie. Coś pysznego! Składniki: ok 300g filetów z dorsza Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy pół szklanki mąki do obtoczenia ryby 1/3 szklanki białego wina pół szklanki bulionu pół szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36% olej do smażenia 1 por (biała część i jasno zielona) 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki *** Pora kroimy w krążki *** *** Filety z dorsza kroimy na mniejsz... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...