Przepis na : obiad
Lipiec i sierpień to idealny moment aby odnowić nasze zimowe zapasy w słoiki z ogórkami. Poniżej przedstawiam przepis, który z powodzeniem stosowany jest w mojej rodzinie od wielu lat. Niestety ogórki z marketów są bardzo mocno nawożone dlatego też polecam poszukać ogórków mało nawożonych bezpośrednio od rolnika lub na targu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 2 kg małych ogórków gruntowych (najlepiej nie nawożonych) 2 litry wody 1 butelka octu 10% (500 ml) 4 łyżki cukru (moż... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...