Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Przepis na : obiad

Lipiec i sierpień to idealny moment aby odnowić nasze zimowe zapasy w słoiki z ogórkami. Poniżej przedstawiam przepis, który z powodzeniem stosowany jest w mojej rodzinie od wielu lat. Niestety ogórki z marketów są bardzo mocno nawożone dlatego też polecam poszukać ogórków mało nawożonych bezpośrednio od rolnika lub na targu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 2 kg małych ogórków gruntowych (najlepiej nie nawożonych) 2 litry wody 1 butelka octu 10% (500 ml) 4 łyżki cukru (moż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.