Przepis na : obiad
Bardzo proste w przygotowaniu kotlety jajeczne to smaczny pomysł na bezmięsne danie obiadowe. Dość szybkie w przygotowaniu, świetnie komponują się z ugotowanymi ziemniakami i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 dużych jajek pęczek świeżego szczypiorku 1 łyżka posiekanej świeżej lub mrożonej natki pietruszki 1 czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz, bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 5 jaj gotuj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...