Przepis na : śniadanie
Pyszna, domowa aromatyczna chałka. Jest delikatna i puszysta, zdecydowanie nie da jej się porównać z kupną . U mnie w domu zniknęła zanim zdążyła dobrze ostygnąć (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 400 gram mąki pszennej ok 140 ml letniego mleka 60 gram masła 60 gram cukru 1 jajko i 1 żółtko rozmiar L 25 gram świeżych drożdży szczypta soli do posmarowania chałki : pozostałe białko, 2 łyżki mleka Składniki na kruszonkę: 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła w te... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...