Pszenno-razowe buchty, czyli kluski na parze

Pszenno-razowe buchty, czyli kluski na parze

Pszenno-razowe buchty, czyli kluski na parze

Przepis na : obiad

Na słodkie "do widzenia" najlepszym owocom na świecie :) Buchty, czyli kluski na parze w ich towarzystwie. W tym roku robiłam tylko raz,ale już kilka razy Hania pytała mnie kiedy znowu będą.   Będą, będą :) Przecież zaczynamy sezon jagodowy, a później grzybowy. Kluski na parze można jeść nie tylko na słodko. Do ciasta dodałam mąkę pełnoziarnistą. W cieście drożdżowym sprawdza się bardzo dobrze. Jeśli takiej akurat nie macie w kuchennej szafce, użyjcie tylko pszennej. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bistro mama

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

bistro mamabistro mama

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, zupa grzybowa, truskawka, truskawki, obiad, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z bistro mama

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.