Marynowane rydze

Marynowane rydze

Marynowane rydze

Przygód z rydzami z Wierchomli ciąg dalszy. Tym razem zapraszam na marynowane rydze. Dawno nie marynowałam grzybów bo i zbiory nie były za obfite, więc tym razem część grzybów odłożyłam i zrobiłam kilka słoiczków marynowanych rydzów na zimę. Będą idealne na święta czy do niedzielnego obiadu. Ale zapewne znikną wcześniej. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.