Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie

Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie

Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie

Przepis na : obiad

Uwielbiamy kotlety z kością, bo są soczyste, grube, intensywne w smaku dzięki odpowiedniej marynacie. Pyszne, chrupiące i mają kawał porządnego mięsa. Zazwyczaj moczę je przez noc w mleku, tym razem do skruszenia posłużyłam się maślanką i chrzanem. W takiej marynacie mzan mięso trzymać nawet 48 h, a im dłużej tym jest lepsze, bardziej kruche i soczyste. Polecam tę metodę. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.