Fioletowy ziemniak zwany ziemniakiem truflowym to coraz częściej nowość pojawiająca się na naszych stolach, nie tylko w restauracjach. Fioletowe ziemniaki uprawiane są głównie w Chile i Peru i stamtąd do nas zawitały. Najpopularniejsza to odmiana francuska Vitelotte ( inaczej "chińskie trufle"), stara odmiana od wielu lat uprawiana jest we Francji, zwłaszcza w regionie Pikardii, obszarze położonym w północnej części kraju nad kanałem La Manche. Fioletowe ziemniaki to źródło wielu witamin i minera... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...