Sezon grillowy rozpoczęty, czas na sosy, dipy, różne pomysły co, by tu wrzucić na ruszt i zaskoczyć innych nowym połączeniem, smakiem. Dziś pokarzę jak bardzo prosty sposób zrobić słodki sos chili, można go oczywiście dostać w sklepie, ale cena no i zawartość..... Potrzebujemy, zaledwie kilka chwil, a taki sos może długo stać w lodówce. SKŁADNIKI : 0,5 l wody ok. 15g płatków chili 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki soli 0,5 szklanki cukru 3 łyżki octu jabłkowego 1 płaską łyżkę mąki ziemniacza... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...