Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione

Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione

Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione

Przepis na : obiad

Najlepsze domowe. Co do tego nie ma wątpliwości. 1 ks ugotowanych mączystych ziemniaków 300 gram mąki ( u mnie bezglutenowa) sól do smaku 4-5 łyżek tartego parmezanu ( ja użyłam pecorino) jajko Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Na środku robimy dołek wsypujemy mąkę, ser, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałek i formujemy wałek. Tniemy na 2 cm kawałki i przeciągamy po widelcu tworząc rowek. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.