Mus z jabłek i dzikiej róży

Mus z jabłek i dzikiej róży

Mus z jabłek i dzikiej róży

P rzygotuj cztery małe słoiki, jabłka i obierz owoce dzikiej róży ( obieranie nie jest łatwe, ale dla zdrowia warto). Mus jest z malinówek, choć one nie bardzo nadają się na smażenie to zdecydowałam się na mus ponieważ dostaliśmy torbę jabłek i trzeba było coś z nich zrobić. Mus jest przepyszny ma przepiękny rubinowy kolor.  Składniki:  1 kg jabłek czerwonych ze skórką ( u mnie malinówka) 2 garście obranych owoców dzikiej róży 1/2 łyżeczki  mielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 2 ziarna kard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.