Marchewka łososiowa marynowana

Marchewka łososiowa marynowana

Marchewka łososiowa marynowana

  S poro jest w sieci przepisów na  marchewkę łososiową. Poczytałam, popatrzyłam i zrobiłam po swojemu. Szybko, smacznie i moim zdaniem najłatwiej. Sama marchewka jest cudowna i trzeba zrobić naprawdę jej wiecej. Można jeść ją do obiadu, na knapkę, jako przekąskę.  Składniki: 4 grube marchewki ( grube bo najlepiej jest je wtedy pociąć) 3 łyżki oliwy z oliwek ( inni polecają olej lniany - nie miałam;) 1 łyżka sosu sojowego lub tamari szczypta soli 2 łyżki octu jabłkowego  papryka wędzona do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.