Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Przepis na : obiad

Składniki: 2 osoby 1 i 1/2 wiązki makaronu gryczanego japońskiego 2 łyżki sosu sojowego jasnego kilka kropel sosu rybnego kilka kropel oleju sezamowego 1 cm świeżego imbiru sezam do posypania glony wakame dymka, pieprz Lekka japońska zupa Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron. Zahartuj. Odcedź. 2. W garnku na zupę odmierz 2 szklanki wody. Zagotuj. Dadaj sos sojowy, sos rybny i sok ze startego imbiru. Zagotuj chwile. Dodaj olej sezamowy. 3. Namocz ok 1 łyżeczki glonów waka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.