Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Japońska zupa z gryczanym makaronem i glonami wakame

Przepis na : obiad

Składniki: 2 osoby 1 i 1/2 wiązki makaronu gryczanego japońskiego 2 łyżki sosu sojowego jasnego kilka kropel sosu rybnego kilka kropel oleju sezamowego 1 cm świeżego imbiru sezam do posypania glony wakame dymka, pieprz Lekka japońska zupa Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron. Zahartuj. Odcedź. 2. W garnku na zupę odmierz 2 szklanki wody. Zagotuj. Dadaj sos sojowy, sos rybny i sok ze startego imbiru. Zagotuj chwile. Dodaj olej sezamowy. 3. Namocz ok 1 łyżeczki glonów waka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję