Majonez- krem z awokado świetnie zastępuje majonez jajeczny a także masło. awokado hass - 1 szt. sok z limonki - 1/2 szt. czarna sól Kala Namak szczypta musztarda - 1 łyżeczka wasabi - 1/2 łyżeczki - 1/2 łyżeczki olej - 100 ml Miękkie awokado wyjąć łyżeczką i umieścić w naczyniu i zblendować razem z sokiem z limonki, musztardą i wasabi oraz ze szczyptą soli. Potem dolać olej, aż powstanie gładki, gęsty krem. Majonez przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku do trzech dni.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...