Deser z mrożonych owoców - ciasto bezglutenowe

Deser z mrożonych owoców - ciasto bezglutenowe

Deser z mrożonych owoców - ciasto bezglutenowe

Lubię mieć w lodówce mrożone owoce. Często z nich robię kisiel. Ale miałam ogromną torbę mrożonych jeżyn i chciałam je użyć na raz. Owoce mogą być różne. Jakie akurat są w lodówce. 1 kg mrożonych jeżyn,  paczka mrożonych ( 500 gram)truskawek  duży jogurt naturalny grecki firmy Zott ( ma 10% tłuszczu i przepadam za mim) xylitol po 2 łyżki na każdą warstwę lub cukier  2 opakowania żelatyny  ekstrakt waniliowy  Pierwsza warstwa  Do wysokiego garnka wsypałam truskawki i podgrzałam je aż pu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.