Chleb gryczany na zakwasie przepis

Chleb gryczany na zakwasie przepis

Chleb gryczany na zakwasie przepis

Chleb gryczany na zakwasie. Zakwas zrobiłam w pięć dni. Więc na pożądany bochenek chleba trzeba poczekać.  Ale warto. Zakwas: 50 g mąki owsianej bezglutenowej 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej 100 go letniej przegotowanej wody Składniki zakwasu mieszamy w dość dużym, czystym, wyparzonym słoiku. Na wierzch kładziemy czystą serwetkę. Odstawiamy w ciepłe miejsce w kuchni. Co dziennie - rano i wieczorem - karmimy zakwas czubatą łyżeczką mąki i niewielką ilością wody (zawsze brałam letnią przegotowaną) i miesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.