Babka ziemniaczna z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczna z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczna z surówką z jarmużu i jabłka

Przepis na : obiad

  J armuż umyj porwij na drobno i przelej wrzątkiem. Jabłko pokrój na zapałki. Z oleju lnianego i octu zrób sos i polej nim jarmuż, do daj jabłko i dopraw solą i pieprzem.  Można też podawać z gęstym jogurtem.  Jesienią bardzo lubię piec babkę ziemniaczaną. Pierwszy raz jadłam ją na obozie tenisowym. Podano ją nam na kolację. No i teraz piekę przynajmniej kilka razy w roku. Spójrzcie ile ma nazw regionalnych. Pod jaką nazwą wy ją znacie: blaszak, bugaj, pyrczok, rajbak, parepac, kajzer, kugiel, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.