400 ml mleka kokosowego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki agar agar ( lub 3 łyżeczki żelatyny ) Mleko kokosowe zagotować, dodać stopniowo cukier i agar. Dokładnie wymieszać i gotować ok 5 min. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce. Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć na talerz. Zapraszam również na panna cotta z czarnych porzeczek w wersji dziecięcej :) czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...