Ganasz czekoladowy do ciast i deserów

Ganasz czekoladowy do ciast i deserów

Przepis na : deser

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) Proporcje na miękką polewę , którą można wykorzystać jako krem: 100 ml śmietanki 100 g czekolady gorzkiej (min. 60% kakao) 2 łyżki masła opcjonalnie łyżka miodu Proporcje na twardszą polewę: 100 ml  śmietanki 200 - 300 g gorzkiej czekolady (im więcej, tym twardsza polewa, ale i słodsza) 3 łyżki masła opcjonalnie 2 łyżki miodu  Przygotowanie: Śmietankę zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Dodajemy połamaną na kostki czekoladę i miesza...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.