Poznaj przepis na aromatyczny syrop z mięty na zimę. Na jego bazie robię orzeźwiające napoje w letnie upały, drinki, koktajle lub dodaję do deserów. Zimową porą syrop miętowy świetnie smakuje z herbatą lub rozcieńczony z wodą. Jest tak pyszny, że znika w mgnieniu oka. Zobacz jak w prosty sposób zrobić syrop miętowy na zimę. Mięta rośnie jak chwast w moim ogródku. Raz posadzona jest ciężka do usunięcia. Dlatego każdego roku robię z niej zapasy na zimę i obdarowuję najbliższych. Do przetworów używam mięty, za... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery