Sałatka z zielonych pomidorów sprawdzi się idealnie na zimę do obiadu oraz dodatek do kanapek. Ma delikatny, słodko – kwaśny smak. Jeśli nie wiesz co zrobić z niedojrzałymi pomidorami, to polecam zrobić kilka słoików sałatki. Przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w wykonaniu. Do sałatki wykorzystuję nadmiar zielonych pomidorów, a najczęściej te, które nie zdążą już dojrzeć. Każdego roku pomidory narażone są na zarazę. Wówczas pozostaje nam zerwać niedojrzałe warzywa i pozostawić w domu, aby dojrzały... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery