Jajka z wędzonym łososiem

Jajka z wędzonym łososiem

Jajka z wędzonym łososiem

 Pomysł na smaczne jajka z łososiem wędzonym. Prosta przystawka która świetnie się sprawdzi na wielkanocnym stole. 3 porcje 3 jajka 3 małe plasterki łososia wędzonego 1 kopiasta łyżeczka serka typu almette pół łyżeczki chrzanu szczypta soli Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy na połowę. Delikatnie łyżeczką wydrążamy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy serek, chrzan, sól i dokładnie mieszamy. Powstałą pastę nakładamy w każdą połówkę jajka, kładziemy zw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.