Pomysł na smaczne jajka z łososiem wędzonym. Prosta przystawka która świetnie się sprawdzi na wielkanocnym stole. 3 porcje 3 jajka 3 małe plasterki łososia wędzonego 1 kopiasta łyżeczka serka typu almette pół łyżeczki chrzanu szczypta soli Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy na połowę. Delikatnie łyżeczką wydrążamy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy serek, chrzan, sól i dokładnie mieszamy. Powstałą pastę nakładamy w każdą połówkę jajka, kładziemy zw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...