Piernik przekładany masą krówkową

Piernik przekładany masą krówkową

Piernik przekładany masą krówkową

Piernik to cudowny wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dziś mam dla Was przepis na pyszny piernik przekładany masą krówkową, który nie tylko pięknie wygląda, ale i niesamowicie smakuje. Piernik jest mięciutki, wilgotny i bardzo aromatyczny. Dodatek masy krówkowej dodaje mu charakteru i wyrazistości. PIERNIK PRZEKŁADANY MASĄ KRÓWKOWĄ PRZEPIS Składniki 300 g mąki pszennej 130 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki powideł śliwkowych 1 czubat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Alle Dobre!

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.