Piernik to cudowny wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dziś mam dla Was przepis na pyszny piernik przekładany masą krówkową, który nie tylko pięknie wygląda, ale i niesamowicie smakuje. Piernik jest mięciutki, wilgotny i bardzo aromatyczny. Dodatek masy krówkowej dodaje mu charakteru i wyrazistości. PIERNIK PRZEKŁADANY MASĄ KRÓWKOWĄ PRZEPIS Składniki 300 g mąki pszennej 130 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki powideł śliwkowych 1 czubat... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...