Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym to prosta, a jednocześnie niezwykle smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Świetnie się sprawdzą, na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania a szczególnie na święta Wielkanocne. Klasyczne, ugotowane na twardo jajka zanurzone w kremowym sosie na bazie pieczarek marynowanych, ogórków konserwowych i cebuli oraz majonezu i jogurtu naturalnego smakują rewelacyjnie! Jajka w sosie pieczarkowym to idealny pomysł, na pyszną i wyjątkową przekąskę z jajek – szybko, tanio i pysznie! JAJ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Alle Dobre!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.