Jajka w sosie francuskim to wyjątkowa i smaczna propozycja na każdą okazję a szczególnie na Wielkanocny stół. Taka przekąska świetnie prezentuje się na stole i z pewnością oczaruje Twoich gości. Delikatne jajka w połączeniu z aromatycznym, kremowym sosem francuskim stanowią doskonałą przekąskę. Przepis na jajka w sosie francuskim jest prosty do wykonania, a sama przekąska bardzo elegancka. Jajka w sosie francuskim warto przygotować na kilka godzin przed podaniem, co sprawia, że są również wygodne do serwowania pod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...