Barszcz ukraiński w wersji krem. Bardzo oryginalny i ciekawy smak. Podałam z podprażonymi płatkami migdałów oraz kleksem bitej śmietany. Składniki: 1 mrożonka barszcz ukraiński 1,5 litra bulionu warzywnego sól, pieprz, sok z cytryny do smaku migdały płatki bita śmietana Przygotowanie: Zagotować bulion dodać mrożoną mieszankę barszczu ukraińskiego i ugotować do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. W zależności jak gęsty chcemy krem uzupełniamy bulionem i doprawiamy do smak... czytaj dalej...
Zupy każdej odmiany uwielbiam a kremy w szczególności ale na taką wersję barszczu niewpadłabym ;)
Ja też jeszcze nie słyszałam o barszczu-kremie;)) Fajna opcja;)
Lubię zupy kremy. Ale nie wpadłabym, żeby barszcz ukraiński z robić w takiej wersji. Raczej obstaję za barszczem ukraińskim w wersji oryginalnej. Wyjątkowo. Kolor ma piękny :)
a ja dopatrzyłam się różowego pieprzu - lubię jego aromat nie mówiąc o kolorze:)
Barszczu-kremu nie jadłam. Bardzo ciekawy przepis :) Mniam!www.brulionspadochroniarza.pl
Pysznie wygląda ten krem :)www.brulionspadochroniarza.pl
takiego kremu jeszcze nie jadłam... ale uwielbiam buraki, ubóstwiam zupy-krem... chyba trzeba spróbować:)
Fajny pomysł :) blender leży w odstawce, więc na pewno wypróbuję :)Pozdrawiam :)
Robiłam kiedyś córci podobny krem, choć nie z mrożonki i bez migdałów, ale był pyszny, więc i ten musi być cudowny :)