Krem z barszczu ukraińskiego

Krem z barszczu ukraińskiego

Krem z barszczu ukraińskiego

Barszcz ukraiński w wersji krem. Bardzo oryginalny i ciekawy smak. Podałam z podprażonymi płatkami migdałów oraz kleksem bitej śmietany. Składniki: 1 mrożonka barszcz ukraiński 1,5 litra bulionu warzywnego sól, pieprz, sok z cytryny do smaku migdały płatki bita śmietana Przygotowanie:  Zagotować bulion dodać mrożoną mieszankę barszczu ukraińskiego i ugotować do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. W zależności jak gęsty chcemy krem uzupełniamy bulionem i doprawiamy do smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 12 marca 2014 18:52:16

lubię zupy krem, choć w wersji z barszczem bym nie pomyślała :)

Aguś kulinarnie, 12 marca 2014 19:31:24

Intrygujący kremik :)

Małgorzata K, 12 marca 2014 20:30:44

bardzo lubię takie kremowe zupki, pycha :-)

GotującaWmM, 12 marca 2014 20:58:36

Zupy każdej odmiany uwielbiam a kremy w szczególności ale na taką wersję barszczu niewpadłabym ;)

z miłości do słodkości, 12 marca 2014 21:22:47

Ja też jeszcze nie słyszałam o barszczu-kremie;)) Fajna opcja;)

Justyna Żak, 12 marca 2014 23:00:51

takiego kremu jeszcze nie jadłam:)

Krystyna Boner, 12 marca 2014 23:45:00

Lubię zupy kremy. Ale nie wpadłabym, żeby barszcz ukraiński z robić w takiej wersji. Raczej obstaję za barszczem ukraińskim w wersji oryginalnej. Wyjątkowo. Kolor ma piękny :)

Christopher Konkel, 12 marca 2014 23:59:01

Takiego jeszcze nie robiłem.

AZgotuj!, 13 marca 2014 11:20:03

a ja dopatrzyłam się różowego pieprzu - lubię jego aromat nie mówiąc o kolorze:)

Magdalena Cendrowska, 13 marca 2014 12:08:17

Barszczu-kremu nie jadłam. Bardzo ciekawy przepis :) Mniam!www.brulionspadochroniarza.pl

Magdalena Cendrowska, 13 marca 2014 14:07:54

Pysznie wygląda ten krem :)www.brulionspadochroniarza.pl

JoannaD, 13 marca 2014 19:04:20

takiego kremu jeszcze nie jadłam... ale uwielbiam buraki, ubóstwiam zupy-krem... chyba trzeba spróbować:)

Smakowy Raj - Olinka, 13 marca 2014 20:39:15

Fajny pomysł :) blender leży w odstawce, więc na pewno wypróbuję :)Pozdrawiam :)

Jola O, 14 marca 2014 10:20:18

Robiłam kiedyś córci podobny krem, choć nie z mrożonki i bez migdałów, ale był pyszny, więc i ten musi być cudowny :)

Magdalena P., 14 marca 2014 14:33:54

Robiłam podobny, pycha :)