Gruszki z cytryną w syropie

73
  • Gruszki z cytryną w syropie
  • Gruszki z cytryną w syropie

    Gruszki w syropie w zimie ale nie tylko, są świetnym dodatkiem do deserów, lodów a także do wypieku ciast.  Do przygotowania takich przetworów lepiej użyć gruszek twardych by trzymały się w całości i nie rozgotowały podczas pasteryzacji. Gruszki są słodkie z lekka nutą cytryny. Składniki: gruszki dowolna ilość cytryny Zalewa: 0,5 l wody 300 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego Przygotowanie: Słoiki i nakrętki umyć i wyparzyć. Cytryny umyć i sparzyć. Gruszki umyć, obrać z skórki, przekroić na pół i wykroić gn... Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje


    Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

    Dodaj komentarz