Chleb pszenny na zakwasie

Chleb pszenny na zakwasie

Chleb pszenny na zakwasie

Może trochę za często pojawiają się u mnie chlebki ale co ja poradzę jak mi się bardzo to pieczenie chlebków spodobało. A tym bardziej jak piecze się z tak rewelacyjnej mąki jak z Młyn Kopytowa klik. No i ten zapach w domu pieczonego chleba jest bardzo przyjemny o smaku nie wspominając.Składniki:500 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa300 g letniej wody 1 łyżeczka soli150 g aktywnego zakwasu żytniego klik 3 g drożdży instantPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie z miksera i wyrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.