Frużelina truskawkowa.

Frużelina truskawkowa.

Frużelina truskawkowa.

  Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców.  Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników,  gofrów, deserów.  Zrobiłam naleśniki, było pysznie :) Składniki: 600 g. truskawek 1 łyżeczka soku z cytryny  3 łyżki cukru ( w zależności od słodkości truskawek) 1/4 szklanki wody 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Truskawki umyć i usunąć szypułki.  Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.  Gotować na mały... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.