Suszony schab z pończochy. Domowa wędlina.

Suszony schab z pończochy. Domowa wędlina.

Suszony schab z pończochy. Domowa wędlina.

Przepis na ten suszony schab znalazłam na blogu Joli . Najpierw schabik spędził trochę czasu w lodówce, później sobie tydzień wisiał, a dzisiaj został rozkrojony i skonsumowany :) Składniki:  1 kg schabu bez kości, 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki soli + 1 łyżka soli do peklowania, 2 łyżki majeranku, 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 pończocha. Przygotowanie: Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Obtaczamy dokładnie w cukrze i odstawiamy na 24 godziny do lodówki- co kilka godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.