Widywałam podobne na wielu już blogach. Przepisy nieznacznie się między sobą różnią. Podaję ten, który dostałam od znajomej. Opis może nieco przydługi i skomplikowany, ale tak naprawdę przygotowanie powideł w ten sposób jest dziecinnie proste. Powidła wyszły mocno śliwkowe, gęste, aromatyczne, jednak jak dla mnie nieco zbyt słodkie. Może to kwestia "słodkości" użytych śliwek? Moje były mocno dojrzałe i bardzo słodkie:) Proporcje w przepisie to 200 g cukru na 1 kg śliwek. Następnym razem dam mniej. Powidła są wy... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.