w sosie koperkowym - 665 przepisów (strona:10/45)

Sałatka śledziowa z papryką 194

Składniki 6 marynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka 2 średnie jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny listonic_name = "Sałatka śledziowa z papryką (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "6 marynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka(...)średnie jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ogórki i jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Filety pozbywamy skóry i kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa

CoolinarniePL
Sałatka z roszpunką, porzeczką i mozzarellą 138

podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :)  Smacznego

FITBUuK
Mięsne rogaliki z kładzionymi kluskami i brokułem w sosie koperkowym – danie z patelni 129

które mimo, że powstało na jednej patelni wygląda bardzo efektownie? Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem na mięsne roladki w kształcie rogalików z kładzionymi kluskami, brokułem i sosem koperkowym // Składniki: mała podwójna pierś z kurczaka lub duża pojedyncza 50 g mozzarelli 1 cebula 1/2 brokuła 2 jajka 5 łyżek wody 1 – 1.5 szklanki mąki (u mnie orkiszowej(...)mięso będzie już miękkie, ciasto na kluski dajemy do wody (nabierając na łyżeczkę i tworząc w ten sposób kluski), pomiędzy mięso, tak oby kluski mogły gotować się w powstałym sosie. Po 2 minutach gotowania do całości dodajemy wymieszaną (najlepiej w słoiczku) śmietankę, mąkę ziemniaczaną i koperek. W razie potrzeby doprawiamy. Całość mieszamy do momentu zagotowania. Danie możemy podać w wersji

Via Gusto
Pulpety w sosie koperkowym 116

Dzisiaj przepis na pulpety w sosie koperkowym gotowane na wywarze z warzyw. Można je podawać z kaszą lub ziemniakami(...)Składniki: 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 sucha bułka 1 cebula 2 jajka liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz szczypta imbiru sos koperkowy: pęczek koperku 3 szklanki wywaru spod pulpetów 1 mała śmietana 2 łyżeczki mąki sól pieprz Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać

Mama Gotuje
W kulki sobie lecisz? 126

Pieczone pulpeciki w sosie koperkowym Jak już wspomniałam, lubię być oryginalna i kombinować, więc dzisiaj przepis na pulpety inaczej. A dlaczego? Nie są one ani obsmażane ani gotowane, lecz pieczone. Ot tak, kiedyś postanowiłam(...)upiec kulki z mięsa mielonego w piekarniku. Danie to robię, co jakiś czas, a moi domownicy je uwielbiają. Gdy mam mega lenia, to podaję je z gotowym sosem. Jednak wersja w sosie koperkowym również bardzo mi odpowiada. Składniki na pulpety (ok. 10-12 sztuk): 0,5 kg mięsa mielonego 2 czerstwe kajzerki 1 jajko 1 mała cebula Sól Pieprz

Fabryka pomysłów
Zapiekanka z ryby w sosie koperkowym 110

Wczoraj u nas na obiad była zapiekanka z ryby w sosie koperkowym. Dużo zdrowsza propozycja niż ryba smażona w panierce, a zarazem bardzo smaczna. Polecam również jako szybki i łatwy obiad. Składniki: 4 filety ryby morskiej (u mnie Bass) 7-8 ziemniaków 1 średni brokuł sól pieprz cytrynowy Składniki sosu: 250ml kwaśnej śmietany (u mnie mieszanka śmietany i jogurtu(...)śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem. Układamy na dnie naczynia ziemniaki, następnie kawałki ryby, a na koniec brokuła i zalewamy wszystko sosem koperkowym. Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego

kuchnia doski
Pulpety mielone z kuskusem w sosie koperkowym 78

Dziś pomysł na pyszne pulpeciki w sosie koperkowym :). Polecam z brązowym ryżem - to smaczny i zdrowy obiad. Składniki: -500 g mięsa mielonego -pół szklanki kaszy kuskus -pół szklanki bułki tartej -1 jajko -1 szklanka wrzącej wody -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz -olej do smażenia, mleko Wykonanie: Bułkę tartą namaczamy w mleku. Kaszę kuskus zalewamy szklanką wrzącej wody(...)stron na lekko rumiany kolor. Ja zazwyczaj tylko lekko przysmażam je na patelni, a następnie wrzucam do gotującego się sosu. Gotuję tak ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  A teraz przepis na sos koperkowy :) Składniki: -1 pęczek koperku -2 łyżki masła -2 łyżeczki mąki -100 ml śmietany -120 ml wody -odrobina Vegety, odrobina soku z cytryny, szczypta

KasiekGotuje
Pulpety w sosie koperkowym + film 114

Pulpety w aromatycznym sosie koperkowym są idealną propozycją na obiad. Podane z ziemniakami i surówką smakują wybornie, można je również podać z kaszą . Są proste w przygotowaniu, sycące i bardzo smaczne. składniki na 3 porcje 40 dag mięsa mielonego cebula łyżka masła jajko 4 łyżki bułki tartej szczypta gałki muszkatołowej   sól pieprz(...)rozrabiamy ze śmietaną i mąką . Do wywaru wrzucamy posiekany koperek i gotujemy około 5 minut , dodajemy śmietanę i cały czas mieszamy żeby nie zrobiły się grudki . Pulpety podgrzewamy w sosie koperkowym. Podajemy z ziemniakami i surówką

Smakowite Dania
Mięso mielone zawijane w cieście 181

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C  a kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i gotujemy przez 30 minut.W tym czasie przygotowujemy sos koperkowy, czyli do rondelka wlewamy  szklankę rosołui 1/4 szklanki słodkiej śmietanki i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałej 1/4 szklanki słodkiej śmietanki dodajemy kopiastą łyżkę mąki,mieszamy i dolewamy

Maminek kulinarny
Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym. 112

Soczyste, mięsne kąski zatopione w kremowym, aksamitnym, koperkowym sosie, pycha! Nic skomplikowanego, za to efekt niesamowity. Polecam! Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym KOTLECIKI 50 dag mięsa mielonego 2 jajka 1 drobno pokrojona cebula 1 namoczona w mleku bułka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 1 łyżeczka świeżego oregano lub 0,5 łyżeczki(...)suszonego 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu lub 0,5 łyżeczki suszonego bułka tarta do panierowania olej do smażenia SOS 0,5 litra rosołu pół pęczka koperku 1 łyżka masła 1 mała cebulka 3 łyżki mąki 100-150 ml śmietany słodkiej 18% do zup i sosów sól pieprz      Mięso mielone przekładamy do sporej miski, dodajemy

Rozpustne gotowanie
Sos koperkowy 184

Banalnie prosty, aromatyczny i  smaczny sos koperkowy, świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw klopsików, sztuki mięsa  bądź do ziemniaków z jajkiem . składniki na 2 porcje 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki posiekanego koperku sól przepis Rozpuszczamy masło na patelni dodajemy do niego mąkę, białą zasmażkę z masła(...)mąki rozprowadzamy mlekiem, mieszając gotujemy i wlewamy od razu bulion. Przyprawiamy do smaku solą, chwilę podgotowujemy, dodajemy posiekany  koperek. Chwilę  mieszamy na słabym ogniu już nie gotując. Sos koperkowy przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem, gdyż odgrzewany traci kolor i aromat

Smakowite Dania
Sałatka z krewetkami 220

krewetki na drugą stronę. Ostudzić. 2. W międzyczasie do miski wsypać sałatę, obrane i posiekane w drobną kostkę pomidory, pozbawione skórki  i pokrojonego ogórka. Przygotowane składniki zalać sosem koperkowym (wcześniej trzeba go rozrobić w odrobinie wody i oleju). 3. Na talerz wsypać warzywa, a sam wierzch udekorować przesmażonymi krewetkami

Ugotować
Sos koperkowy + film 295

Banalnie prosty, aromatyczny i bardzo smaczny sos koperkowy na ciepło bez śmietany to świetny dodatek do różnego rodzaju potraw klopsików lub sztuki mięsa, bardzo często podaje go z ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo. składniki na 3 porcje 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 1 szklanka bulionu pęczek koperku szczypta soli przepis W garnku na małym(...)mieszając, na końcu wlewamy bulion i całość zagotowujemy. Do sosu wrzucamy posiekany koperek, dodajemy szczyptę soli, chwilę  mieszamy i doprowadzamy sos do wrzenia a następnie zdejmujemy z ognia. Sos koperkowy przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem, gdyż odgrzewany traci kolor i aromat

Smakowite Dania
Pulpeciki W Sosie Koperkowym 155

Taki obiad pasuje nie tylko w chłodne dni, koperkowy sos zwłaszcza ze świeżego koperku jest rewelacyjny, a całość przygotowania tego obiadu zajmie wam kilka chwil. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki lub koperku, mąka do obtoczenia Sos koperkowy: pęczek(...)natki ;) 2. Gotowe pulpety obtaczamy w mące i wrzucamy na gotującą się wodę, lekko osoloną do której  dodajemy kawałek pietruszki, selera ponieważ ta woda będzie bazą naszego sosu. pulpety gotujemy przez około 15-20 min. 3. W tym czasie umyty pęczek koperku, kroimy na drobno i dodajemy do wywaru. Na czas zagęszczenia sosu wyjmujemy pulpety. 4. W kubku mieszamy

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania