kraju i koniecznie polecam je wypróbować, bo jest bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle smaczne i sycące. Przygotowałam te kanapki w dwóch wersjach, na jednej położyłam krewetki na sosie koperkowym, a na drugiej najpierw dodałam krewetki do sosu, wymieszałam je z nim i dopiero położyłam na kanapce i muszę przyznać, że ta wersja bardziej mi smakowała ;) Składniki(...)cytryny i koperkiem, doprawić do smaku salą i pieprzem. Pieczywo posmarować masłem, ułożyć na nim sałatę i jajko, nałożyć sporą ilość sosu, a na nim ułożyć krewetki i przybrać koperkiem. Druga wersja - krewetki dodać do sosu majonezowo - koperkowego, dokładnie wymieszać i takie kłaść na kanapkę. Smacznego
Codzienne Gotowaniejest bardzo rzadki, ale niektórzy taki lubią. Ja zagęszczam go 4 łyżeczkami skrobi kukurydzianej, którą wcześniej mieszam z sosem w kubeczku i dodaję do gotującego się już sosu koperkowego. Podajemy z ziemniakami lub ryżem
Humanistka w kuchnipolecić wszystkim Łososia w sosie śmietanowo - koperkowym. Doskonałe połączenie, porcja dla całej rodziny! Ten przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym A tu widzimy już gotowe danie! Smacznego ! Składniki: 400 gram fileta z łososia 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku pęczek kopru 300 gram ulubionego makaronu(...)Ghee ekstra) sól oraz pieprz ( sól polecam morską, a pieprz kolorowy) Sos: 350 ml śmietany (12% lub 18% do sosów/zup) Przygotowanie: Jak wiemy łosoś to wspaniała i smaczna ryba, dziś chciałbym wam przedstawić mój sprawdzony przepis na łososia w sosie śmietanowo- koperkowym bardzo smaczne, delikatne danie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy
Sprawdzone przepisy kulinarnePiękno tkwi w prostocie: PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM... Artykuł PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM KOPERKOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEciasto. na posypanej mąką stolnicy rozwałkować placek grubości jednego centymetra, wykrajać kółka szklanką. Scones smażyć na posmarowanej olejem patelni na złoty kolor. Podawać z pulpecikami, lekko polane sosem koperkowym. Smacznego
Cook&Lovepożywnie. Polecam ! Składniki : 2 podwójne piersi z kurczaka sól 3 ząbki czosnku słodka mielona papryka Do gotowania: woda ziele angielskie liść laurowy kmin rzymski Sos koperkowy: 1 cebula 1/2 szklanki wywaru z kurczaka 1 pełna łyżka masła 400 ml śmietany 30% sól gałka muszkatołowa 1 duży pęczek koperku Dodatkowo: 400 g kaszy gryczanej Wykonanie: Kaszę(...)drobną kostkę i podduszam na maśle, aż zrobi się szklista, zalewam wywarem i gotuję, aż całkowicie zmięknie, następnie dodaję słodką śmietankę i gotuję ok 15 min, aż sos się zredukuje. Doprawiam do smaku solą, i gałką muszkatołową. Dodaję posiekany koperek i gotuję jeszcze pięć minut. Na talerz nakładam kasze gryczaną, pokrojoną w plastry pierś z kurczaka i wszystko
Bea(u)ty kitchengarść ziaren słonecznika. Miksujemy wszystko przez ok. 2-3 min. Sos przekładamy do miseczki. Doprawiamy go solą i pieprzem. Gotowe omleciki wykładamy na talerz i polewamy je sosem koperkowym. Rada: Zamiast sera żółtego można dodać ser typu feta
Kuchnia MagdaLenygrecki. Miksujemy wszystko przez ok. 2-3 min. Sos przekładamy do miseczki. Doprawiamy go solą i pieprzem. Gotowe chipsy wykładamy na talerz, do tego usmażone kotleciki rybne i sos koperkowy
Kuchnia MagdaLenyniezbędne wartości odżywcze! :) Składniki: 4 gotowe placki do tortilli lub zrobione własnoręcznie według tego przepisu 150g wędzonego łososia groszek mix sałat (np. ze szpinakiem) zielony ogórek inne ulubione warzywa sos koperkowy lub sos czosnkowy Tortille smażymy lub odgrzewamy. Smarujemy placek sosem i układamy na środku sałatę, gorszek, warzywa i łososia. Zawijamy placek: najpierw na 1/3 długości od dołu zaginamy
Kolizje SmakówMakaron... ileż z niego można wyczarować pysznych dań. Właściwie jedynym ograniczeniem jest nasza kulinarna wyobraźnia. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem na razowe świderki w lekkim sosie pieczarkowo-koperkowym. Jest to wersja light mojego ukochanego dania. Zazwyczaj do przygotowania sosu pieczarkowego używałam tłustej śmietany. Tym razem cały sos oparłam na jogurcie naturalnym i podałam ze zdrowym razowym(...)dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość pieprzem, mieszamy i próbujemy. Patelnię stawiamy na minimalny ognień i całość podgrzewamy, mieszając. Ugotowany makaron przekładamy na talerze. Podajemy polany lekkim pieczarkowo-koperkowym sosem. Smacznego
Słodkie okruszkiprzepisu na opakowaniu, odcedzić. Makaron wymieszać z 5 łyżkami sosu koperkowego. Na talerz wyłożyć makaron, na to brokuł, na wierzch kawałek łososia i po lać wszystko sosem jogurtowo-koperkowym. SMACZNEGO
magiczna kuchnia KasiDelikatna ryba w aromatycznej, koperkowej śmietance . Próbowałam mintaja i pangę w tym połączeniu, jednak zdecydowanie bardziej polecam pangę, ze względu ja jej łagodny smak – idealnie pasuje do sosu. Danie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz(...)konsystencji. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy i… gotowe Ja podawałam z klasycznie gotowanymi ziemniakami i gotowanymi buraczkami , które pięknie kolorystycznie dopełniają danie Smacznego! Post Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchnimiałam okazję przetestować pięć dań głównych: - farfalle w sosie szpinakowo - serowym - risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową z jagodami, figami
Poranek na słodkobardzo syte, smaczne i szybkie w wykonaniu. Podałam je z ziemniakami, ale również można podać z kaszą, ryżem lub makaronem. Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie koperkowym , pulpety w sosie pomidorowym czy pulpety w kremowym sosie pieczarkowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki slodkiej papryki sól pieprz
O kuchni z uczuciem